sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Minun lakini - taataan tytöille turvallinen koulu

Lakeja, jotka suojaavat tyttöjä kouluväkivallalta, rikotaan neljä kertaa sekunnissa



"Joka päivä 337 000 tyttöä kohtaa väkivaltaa koulussa tai koulumatkalla. Tämä tarkoittaa, että väkivallan kieltäviä lakeja rikotaan neljä kertaa joka ainoa sekunti. Valtaosa tytöistä, jotka kohtaavat väkivaltaa, asuu maailman köyhimmissä maissa.

62 miljoonaa tyttöä ei käy koulua. Tyttöihin kohdistuva väkivalta on yksi keskeinen syy siihen, etteivät tytöt suorita opintojaan loppuun. Pahoinpitelyn tai seksuaalisen häirinnän jälkeen tytöt suoriutuvat usein huonommin koulussa ja ovat alttiimpia terveysongelmille. Usein vanhemmat päättävät ottaa väkivaltaa kohdanneen tytön pois koulusta, joko suojellakseen häntä väkivallan toistumiselta tai koska teko loukkaa perheen kunniaa. Vastustamalla tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa turvaamme heidän koulunkäyntiään. Tyttöjen koulutus on ratkaisu köyhyyskierteen katkaisemiseen.

Pahoinpitelijät ovat tavallisesti toisia oppilaita, opettajia tai läheisiä aikuisia. Väkivaltaa tapahtuu sekä koulussa että koulumatkalla. Monissa yhteisöissä tyttöjä pidetään vähempiarvoisina kuin poikia. Tällä voidaan oikeuttaa seksuaalista väkivaltaa tyttöjä kohtaan. Köyhyys ja rangaistusten puute ovat myös merkittäviä syitä pahoinpitelyiden suureen määrään.

Plan haastaa maailman päättäjät toimimaan. Haluamme näyttää Minun lakini -kampanjan avulla tyttöihin kohdistuvan väkivallan laajuuden ja julmuuden. Tahdomme pysäyttää ihmiset huomaamaan, että tytöillä on huutava tarve turvalliselle oppimisympäristölle. Näyttääksemme, että tyttöjen tukijoita on enemmän kuin pahoinpitelijöitä, toivomme saavamme vähintään 337 000 ihmistä päivässä sitoutumaan Minun lakini -kampanjaan joka päivä YK:n kansainväliseen Tyttöjen päivään 11.10. asti. Se on selkeä viesti maailman päättäjille.

Luvuista ja kuvista

Haluamme näyttää, että maailmassa on enemmän tyttöjen oikeuksien puolustajia kuin väkivallantekoja. Olemme päätyneet kuvaamaan tätä sen kautta, kuinka moni tyttö vähintään joutuu tilastotiedon perusteella seksuaalisen häirinnän, väkivallan ja pahoinpitelyjen kohteeksi koulussa tai koulumatkalla. Käyttämämme luku on maailmanlaajuinen vähimmäisarvio, joka perustuu YK:n tutkimukseen lapsiin kohdistuvasta väkivallasta (2006) ja Unescon koulua käyviä lapsia koskevaan koulutusraporttiin (2011). Väkivallan todellisen määrän arvioidaan olevan suurempi, koska tytöt vaikenevat usein väkivallasta häpeän ja pelon vuoksi. Kampanjassa käytetyt valvontakameramaiset kuvat ovat lavastettuja. Kuvauksiin osallistuneet tytöt ja heidän huoltajansa ovat olleet tietoisia kuvien käyttötarkoituksesta sekä kampanjan tavoitteista ja sisällöstä."

(http://minunlakini.fi/about/myLaw, viitattu 20.9.2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti